Pings and Trackbacks are back!

You may remember a while back I wrote about my broken trackbacks and my attempts to fix them. I noticed last month or so that a trackback had appeared on my AIS Blog but didn’t want to mention it in case it was a one off. However I’ve seen a few more appearing so now feel safe to say they’re back!

What’s different? I honestly don’t know! They appeared on a version of WordPress 2.3.2 (I think, or 2.3.3) and have been working since. I can only assume that perhaps it was an issue with one of the core WordPress files, however I presumed it was my own fault as other sites running the same WP version seemed to receive trackbacks without a problem. However, that’s not an issue any more as my trackbacks are back. Most are getting caught in Akismet but I check this a few times a week so can dig any out before emptying the spam.

It’s nice to have some trackbacks, and luckily the theme I’m running already separates them, saves me the time of implementing Gary’s method.

You may also like...

5 Responses

  1. I’ve had weird problems with trackbacks myself. Not sure how, but it came it went without any changes on my part!

  2. Jenny says:

    congrats! i’m still figuring out how to separate them without breaking my site. i got it but there’s still code missing. 🙁

  3. Sarah says:

    Hey Mike, it’s nice to know it wasn’t just me then!

    Jenny, what’s the problem you’re having. I checked out one of your pages and could see them separated. Let me know what’s wrong and maybe I can help you out 🙂

  4. Jenny says:

    the coding for the logged in users in comments (like to view your profile i guess) and to logout from the comments area is missing and when i try to put it in my site breaks. xD

  5. Sarah says:

    Jenny, I understand now. I’ll send you an email and see if we can fix it 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: